Броени дни след победата си над рекордьора по спечелени титли в България ЦСКА, Бешикташ се наложи и над шампиона на Турция Бурсаспор в мач от 15 кръг на Суперлигата. “Черните орли” спечелиха с 1:0.
 
Срещата бе белязана от сблъсъците между агитките на двата тима около и на трибуните на стадион “Исмет Иньоню”. Трима фенове на Бурсаспор са наръгани с нож.
 
Двама са пострадали пред стадиона, когато привърженици на домакините преодолели полицейските барикади и нападнали гостуващата агитка. Третата жертва е намушкана на трибуните на “Иньоню”. Наложило се пострадалият да бъде изведен на терена и откаран с линейка в болницата.
 
На самата среща Бешикташ се наложи с 1:0 след гол на Филип Холошко, който в 63-ата минута вкара във вратата на Димитър Иванков. В четвъртък словашкият нападател отбеляза и срещу ЦСКА след подарък на Райс Мболи. Тогава той се разписа в 64-ата минута.
 
Точно преди почивката Бурсаспор остана с човек по-малко, след като Волкан Шен получи втори жълт картон. Четири минути по-рано и Иванков бе официално предупреден. Българският вратар поиска от съдията Фърат Айдънуз да бъде показан картон на играч на домакините.
 
Загубата остави Бурсаспор на второто място в класирането с 31 точки, а Бешикташ е пети с 27. Лидер е Трабзонспор с 36 точки.  
Мехмед ХОДЖОВ/БЛИЦ