Галатасарай размаза Чакйур Ризеспор на Мартин Минчев с 5:0 на „Рамс Парк“ в мач от петия кръг на турската Суперлига. Българският национал остана неизползвана резерва, а отборът му е с 4 точки на 12-ото място в класирането, докато „Чим-Бом“ е лидер с пълен актив от 12.

За гранда от Истанбул се разписаха петима различни голмайстори – Давинсон Санчес (3) и Абдюлкерим Бардакчъ (25) през първото полувреме и Габриел Сара (49), Дрис Мертенс (61), Баръш Алпер Ялмъз (80) през втората част.

В същото време Бодрум на Здравко Димитров загуби драматично с 0:1 от Истанбул Башакшехир у дома, а единственият гол бе дело на Лео Дуарте в 90-ата минута. Димитров игра 85 минути, а неговият тим заема 14-ата позиция с актив от три точки, докато Башакшехир е трети с 10.

Друг български национал – Георги Минчев, изигра пълни 90 минути за Юмраниеспор при тежкото поражение с 0:3 като гост на Истанбулспор в среща от второто ниво на турския футбол. Отборът на Минчев е осми във временното класиране със седем точки, а днешният опонент е лидер с 12.