Трима играчи на германския гранд Байерн са сред номинираните за “Златната топка”, обявиха немските медии. Освен това наставникът на баварците Юп Хайнкес е сред претендентите за приза Треньор на годината според ФИФА. Той изведе тима до второ място в Бундеслигата и до финали в Шампионската лига и Купата на Германия.
 
Тримата номинирани играчи на Байерн са Филип Лам, Марио Гомес и Мануел Нойер. Капитанът Лам игра в 31 мача в Бундеслигата през миналия сезон и беше част от германския национален отбор, който игра полуфинал на Евро 2012.
 
Марио Гомес пък вкара 45 гола във всички турнири, включително 26 в Бундеслигата. Мануел Нойер записа серия от 1018 минути без допуснат гол и подобри предишния рекорд, който беше притежание на легендата на Байерн Оливер Кан.
 
Преди година само двама играчи на Байерн попаднаха сред номинираните за “Златната топка” – Бастиан Швайнщайгер и Томас Мюлер. Тогава наградата спечели Лионел Меси от Барселона, а след него се наредиха Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид) и Шави от Барселона.