Тримата играчи в състава на Англия, които лекуват контузии – Фил Джоунс, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Джак Уилшир, днес тренираха със съотборниците си в националния отбор.
 
Това е добра новина за селекционера Рой Ходжсън, който след три седмици трябва да изведе тима си срещу Италия в първия мач на „трите лъва“ на Мондиал 2014.
 
От понеделник английските национали са на лагер в Алгарве (Португалия), но вчера не успяха да проведат занимание на терена заради проливен дъжд.
 
На единствената открита за медиите днес тренировка присъстваха над 100 журналисти, а всички 23 избраници на Ходжсън взеха участие в заниманието.
 
Играчите на Арсенал Окслейд-Чембърлейн и Уилшир, които имаха леки контузии след края на сезона във Висшата лига, участваха пълноценно в тренировката.
 
Защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс, който има по-тежка травма и за момента участието му на световното първенство не е сигурно, се подготвяше по индивидуална програма.
 
Той беше подпомаган от Джон Стоунс, който е сред резервите. Бранителят на Евертън беше взет на лагера в Алгарве, в случай че Джоунс не успее да се възстанови от травмата си.
 
Стоунс вчера е усукал коляното си, но контузията му не е сериозна. Другият футболист от резервите, който е с английските национали в Португалия е Джон Фланаган. Защитникът на Ливърпул тренира пълноценно с останалите играчи на Ходжсън.