Зрителите по трибуните на митичния “Уембли” в Лондон се насладиха на цели шест попадения. С по два гола за “трите лъва” се отличиха Уейн Рууни и Джърмейн Дефоу, а по едно добавиха Франк Лампард и Питър Крауч.

Възпитаниците на Фабио Капело откриха резултата още в 4-ата минута, когато Глен Джонсън центрира в наказателното поле на Андора и Уейн Рууни се разписа във вратата на Хесус Алварес за 1:0. “Трите лъва” бързо стигнаха и до втори гол в срещата, след като в 29-ата минута Джонсън подаде на Тио Уолкът, който пък продължи към на точката на дузпата, от където Франк Лампард разстреля Алварес за 2:0. До края на първото полувреме имаше време и за трети гол. Той падна в 39-ата минута, когато Глен Джонсън центрира в наказателното поле на Андора, където Рууни с глава направи резултата класически 3:0.

След почивката като резерва в игра влезе Джърмейн Дефоу, който впоследствие успя бързо да се разпише на два пъти. Нападателят на Тотнъм вкара в 73-ата минута, а две по-късно Дейвид Бекъм стреля от пряк свободен удар, след което Алварес изби топката, и при добавката Дефоу вкара за 5:0. Крайното 6:0 оформи пък Питър Крауч в 80-ата минута.

След тази победа Англия води убедително в класирането с актив от 21 точки от 7 мача, а Хърватия и Украйна имат по 11 точки от 6 мача. /БЛИЦ