Тази вечер Ливърпул гостува на Кристъл Палас в мач, който може да изиграе голяма роля при определянето на шампиона във Висшата лига. Носителят на титлата в английския елит в момента е битка между три отбора – Манчестър Сити, Ливърпул и Челси. Това може да се окаже един от най-вълнуващите финали на сезон във Висшата лига и носителят на трофея да бъде определен в последния кръг.
 
Преди началото на настоящия кръг три точки разделяха трите тима в челото на класирането. В събота Манчестър Сити победи Евертън и излезе начело заради по-добра голова разлика с Ливърпул. В неделя Челси направи нулево равенство с Норич и пропусна възможността да оглави класирането. Преди днешния мач на Ливърпул само една точка разделя „гражданите“, „червените“ и „сините“.
 
При победа над Кристъл Палас Ливърпул ще се върне на първото място. Ако това стане, в последния си мач за сезона тимът на Брендън Роджърс ще се нуждае от задължителна победа срещу Нюкасъл в неделя, за да има шанс да спечели титлата за първи път от 1990 г. насам. Манчестър Сити има предимство в борбата за първото място, тъй като има по-добра голова разлика от „червените“. След тази вечер „светлосините“ може да изостават на три точки от Ливърпул, но ще има мач по-малко от „червените“ и Челси. В сряда „гражданите“ приемат Астън Вила, а в неделя са домакин на Уест Хям. При победа и в двете срещи тимът на Мануел Пелегрини ще бъде шампион, ако съумее да запази и по-добрата си голова разлика от Ливърпул.
 
Най-трудна е задачата на Челси, който има надежда само от математическа гледна точка. „Сините“ имат само един мач до края на сезона – гостуване на изпадналия Кардиф в неделя. Тимът на Жозе Моуриньо трябва да спечели този мач, за да се бори за титлата. Това обаче може да стане факт, ако Ливърпул и Манчестър Сити загубят и двата си оставащи двубоя до края. Победа на „червените“ над Кристъл Палас тази вечер вади Челси от борбата за първото място.

ПРОГРАМАТА НА ЗАМЕСЕНИТЕ ОТБОРИ ДО КРАЯ НА СЕЗОНА
ЛИВЪРПУЛ
5 май, Кристъл Палас – Ливърпул
11 май, Ливърпул – Нюкасъл
 
МАНЧЕСТЪР СИТИ
7 май, Манчестър Сити – Астън Вила
11 май, Манчестър Сити – Уест Хям
 
ЧЕЛСИ
11 май, Кардиф – Челси
 
ВИСША ЛИГА – КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ