Френската легенда Зинедин Зидан и бившият национал на Уругвай Енцо Франческоли започват издирването на новата футболна звезда със специално риалиати ТВ шоу.

Двамата презентираха шоуто "Football Cracks" на специална церемония в Мадрид. Според сценария на формата 17 обещаващи млади футболисти от цял свят ще бъдат на шестмесечен лагер в тренировъчната база в близост до испанската столица.

Участниците ще работят с топ треньори, спортни диетолози и психолози. Победителят ще получи шанс да покаже уменията си по време на подготовката за Сезон 2010/11 на елитен испански клуб.

Кастинг за шоуто ще бъде проведен в 20 града в различни държави, включително Аржентина, Колумбия, Гана, Мексико, Парагвай, Перу, Испания и САЩ. Ще има набиране на кандидатите и онлайн.

Най-добрите 50 кандидати ще пътуват до Мадрид на 23 април, когато ще бъдат избрани и 17-те финалисти. Шоуто се продуцира от испанската компания “MonoFilms” и ще бъде излъчвано на специално създадения сайт www.crackstv.com. Продуцентите водят преговори с телевизионни компании, включително от Китай, Испания и САЩ, на които да продадат правата за излъчване./БЛИЦ