Евертън закова цена от 55 млн. паунда за звездата си Ромелу Лукаку. Белгиецът продължава с отличните си изяви с екипа на "карамелите" и в събота донесе точката за своя тим, разписвайки се във вратата на Уест Хям. Това бе седми пореден мач, в който нападателят се отчита с гол.

Миналата седмица медиите на Острова разкриха, че от Евертън са оценили Лукаку на 45 млн. евро. След хикса с "чуковете" през уикенда обаче мениджърът Роберто Мартинес отсече: "След днес - 55 милиона!" Което означава, че само за 90 минути цената на тарана скочи с 10 милиона паунда.

Някои английски медии откриха зад думите на Мартинес шега, но в действителност ръководството на Евертън наистина е завишило парите, които иска за подписа на Лукаку. 

22-годишният футболист се превърна в апетитна хапка за големите европейски клубове и според специалисти е въпрос на време е той да напусне "Гудисън Парк".

Фаворит за подписа на белгиеца е ПСЖ. Ръководството на френския шампион смята, че той би бил достоен заместник на Златан Ибрахимович и през зимата ще направи всичко възможно, за да си осигури услугите му.