Цената на българския национал и крило на Майнц Тодор Неделев е паднала с 1,8 милиона евро само за една година, изчисли авторитетният немски вестник Die Welt.

Изданието публикува материал с най-популярните трансферни провали в германската Бундеслига и то специално свързани с футболисти, закупени от клубовете през зимата. Така цената на дадения като един от примерите Тодор Неделев е спаднала от 2,8 милиона евро до 1 милион евро за 12 месеца.

„През зимата на сезон 2013/14 Майнц привлече бързото като стрела крило Тодор Неделев от „Ботев” (Пд). С платените за него 2,8 милиона евро той стана вторият най-скъп трансфер в клубната история на Майнц. Досега 21-годишният футболист е играл само 17 минути в Бундеслигата, а останалото време прекарва най-вече при лекаря. Първо получи мускулна травма, а след това и счупване на крака. Междувременното формата му не е наред и има проблеми с адаптацията. Въпреки това в мениджърът на Майнц Кристиан Хайдел вярва, че Неделев ще бъде вкаран във форма. На клуба не му остава нищо друго, тъй като не иска да бъде на загуба от него. Цената на Неделев на трансферния пазар пък падна до 1 милион евро”, отбелязва изданието в материала си.

Междувременно Тодор Неделев не попадна в групата на Майнц за началото на зимната подготовка на тима, тъй като продължава да се възстановява от контузия. През ноември в крака му бе поставен пирон.