Българският нападател Цветан Генков даде интервю за полския сайт gwizdek24.
 
- Феновете на Висла очакват от теб да заместиш голмайстора Павел Брожек, който бе продаден в Турция.
- Не съм гледал нито един мач на Брожек. Не искам да бъда сравняван с него. През есента в България се справих добре, имам 11 гола. Въпреки това не съм типичен голаджия, обичам да правя асистенции. Изненадан съм от интереса към себе си в Краков. Постоянно ме спират по улиците, понякога се чувствам като манекен. През няколко минути срещам хора, които искат да се снимаме заедно.
 
- Когато дойде офертата от Висла, консултирахте ли се с Георги Христов? Той игра за тима през миналата година, но се провали?
- Разбира се. Обадих му се и го попитах: Да ходя ли в Полша или да остана в България? Той ми каза да не се замислям, тъй като у нас нямаше накъде повече да се развивам. Предупреди ме, да не обръщам внимание на критиките. Обясни ми, че моят стил повече подхожда на полския футбол и ще се справя.
 
- Вие имате 12 мача за националния отбор на България, като при дебюта ви начело на тима е Христо Стоичков.
- Всъщност има доста любопитна подробност за повиквателната за мача Турция през август 2005 г. Когато пристигнах на лагера, Христо Стоичков ми каза, че съм в националния отбор, тъй като с него сме родени на една дата – 8 февруари. Всъщност поканата ми за България бе заслужена, бях вкарал доста голове за Локомотив (София).
 
- Сега треньор на България е Лотар Матеус.
- Матеус ми каза, че няма да забрави за мен. Обеща да дойде да в Полша. Сигурно ще ме гледа в мач от първенството.
 
- Любопитна подробност от вашата биография е, че сте станали европейски шампион по футбол сред железничарите.
- Това беше през 2003 г. На финала играхме със Словакия, а аз вкарах победния гол. След това получих възпоменателна купа във формата на локомотив.
 
- Имате три бронзови медала от първенства по лека атлетика – 100 метра, висок скок и десетобой. Защо се отказахте?
- Просто един ден отидох на тренировка по футбол и след това реших да напусна леката атлетика./БЛИЦ