ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Цървена звезда обърна Партизан с 3:2 на „Мала Маракана” в Белград в голямото дерби на Сърбия. Мачът бе от 13-ия кръг на местното първенство, а българският Иван Иванов игра цял мач за „гробарите”, които повеждаха на два пъти, но допуснаха обрат и в крайна сметка загубиха.
 
Двубоят започна с високо темпо и още в 9-ата минута гостите от Партизан поведоха с гол на Митрович за 0:1. Пет минути по-късно Цървена звезда въстанови равенството с попадение на Кашалица, който засече чудесно центриране отдясно за 1:1. Радостта на „звездашите” бе твърде кратка, тъй като в 16-ата минута Йованович си отбеляза автогол за 1:2, засичайки остро центриране отдясно.
 
След почивката Звезда доминираше и още в 49-ата минута изравни с чудесен гол на Миливойевич, който с удар от 25 метра вкара за 2:2. В 75-ата минута домакините стигнаха и до пълен обрат след като Миляш с глава от близо засече топката за 3:2. Две минути по-късно Маркович удари без топка съперник, който пък падна прекалено артистично и в крайна сметка съдията реши да не гони от игра съотборника на Иван Иванов. До края Цървена звезда не позволи на „гробарите” да изравнят и спечели трите точки.
 
С успеха си Цървена звезда вече има 28 точки на втора позиция и съкрати аванса на лидера Партизан само на 5 пункта.
 
Цървена звезда – Партизан 3:2
0:1 Митрович (9), 1:1 Кашалица (14), 1:2 Йованович (16-авт.), 2:2 Миливойевич (49), 3:2 Миляш (75)