Европейският клубен шампион от 1991 година Цървена звезда може да спре да съществува заради финансови проблеми, съобщава АП.

Сръбският гранд изпитва сериозно затруднение, футболистите от няколко месеца не са взимали заплати, имат проблеми с плащането на наемите и купуването дори на храна. Част от играчите, сред които Бернар Паркър и Авал Иса опитаха да избягат в неделя, но от клуба ги спряха на летището с обещанията, че до края на април задълженията ще бъдат изплатени.
 

Цървена звезда има дългове от около 25 милиона евро и ако в близко бъдеще не бъдат намерени средства, ще започне производство по обявяване на несъстоятелност. Президентът на клуба Добривойе Танасиевич се върна преди няколко дни от САЩ, където води разговори с потенциални инвеститори, които евентуално да помогнат за спасението на клуба.


Междувременно част от фракциите на различните фенклубове на Звезда вече поискаха оставката на ръководството. Според президента причината за кризата е, че тази зима не е успял да направи съществени трансфери, с което да помогне за финансовата стабилност на клуба./БЛИЦ