Сръбският шампион Цървена звезда представи новия си треньор - израелеца Барак Бахар.

Той подписа днес договор за три години, след като преди това спечели шест шампионски титли в Израел – три с Апоел (Беер Шева) и три с Макаби (Хайфа).

 43-годишният бивш защитник обаче показа, че може да се представя на ниво и с малки клубове – през 2014 година той взе купата на Израел с Апоел (Кирият Шмона).

"Когато ми се обади президентът на Цървена звезда му казах, че ще дойда да работя в Белград, ако ми уреди мач с Новак Джокович. Като юноша съм играл тенис и този спорт никак не ми е безразличен. Да не говорим за възхищението ми към Джокович", започна новият треньор на "звездашите".

"Вълнувам се, че съм тук, радвам се, че виждам нови лица, благодаря за посрещането. Знам какъв клуб е Цървена звезда. Президентът Терзич два пъти идва при мене в Израел, за да говорим. Благодарен съм му, че повярва в мене и в екипа ми. Видях музея, впечатлен съм и от феновете на тима. Основните цели за мен са добри резултати в групата в Шампионската лига, важно е да продължа доминацията и в Сърбия, знам, че победите над Партизан са важни, но за мен основната цел е Европа”, продължи той.
"В последните дни имах много разговори с мениджмънта на клуба. Както вече казах, знам в какъв клуб идвам. Важното е да вдигнем нивото, за да сме готови за Европа. Бил съм вече веднъж в Шампионската лига. Напълно наясно съм какво ни чака. Отборът и така има сериозен потенциал. Ако не вярвах в него, нямаше да дойда", каза още Барак Бахар.