По драматичен начин завърши голямото дерби от 25-ия кръг на руската Премиер лига между ЦСКА (Москва) и Спартак (Москва). 70 хиляди зрители по трибуните на "Лужники" изгледаха равенството 2:2.

А то беше оформено с гол от дузпа на Алан Дзагоев в 94-ата минута. Спартак поведе комфортно с попадения в края на първата и началото на втората. Ейдън МакГийди откри в 43-ата, когато засече около дузпата подаване на Евгений Макеев. В самото начало на втората част ирландецът пък асистира на Ари за 2:0.

В 50-ата ЦСКА получи чудесен шанс да се върне в срещата. Вагнер Лав обаче изпусна от дузпа. Все пак в 73-ата бразилецът асистира на Ахмед Муса и той преодоля Андрей Дикан, за да намали - 1:2. В продължението пък Лав беше повален от Вернблум и главният съдия посочи бялата точка. От нея Дзагоев бе безпощаден с мощен шут в средата на вратата отбеляза за 2:2. Веднага след това Спартак остана с човек по-малко. Кариока получи втори жълт картон, след като преди изпълнението беше официално предупреден заради оспорване на решението на съдията да отсъди дузпа. Същото се случи и след гола.

След последния сигнал Дикан пък удари рефера с топката, нарочно, заради което и той видя жълтия цвят.

Благодарение на ремито шампионът Зенит има пред себе си отличен шанс да намали разликата от седем на четири точки. Лидерът ЦСКА вече е с актив от 57, докато Спартак има 41 на четвъртата позиция. Тимът от Санкт Петербург пък е домакин в 25-ия кръг на Краснодар.