ЦСКА (Москва) и Байер Леверкузен завършиха 1:1 в оспорван мач от група E на Шампионската лига. Повече за изпуснатата победа могат да съжаляват "армейците", които пропиляха доста положения пред вратата на гостите.

Българският национал Георги Миланов започна като титуляр за домакините и остана на терена до края на двубоя. Халфът се отличи с няколко добри отигравания и заслужи висока оценка за представянето си.

По-късно тази вечер Монако приема Тотнъм в двубоя сблъсък в групата.  След това реми на първо място са монегаските с 8 точки, втори е Байер със 7, „шпорите” са трети с 4. ЦСКА е на последното място с 3.  

"Аспирините" откриха още в 16-ата минута. Кевин Фоланд получи центриране след заучено изпълнение на пряк свободен и сам срещу Акинфеев се разписа. По този начин руският вратар вече 10 години няма мач, в който да не е допускал гол в този турнир. За последно през ноември 2006 г. запази мрежата си суха при нулевото равенство с Арсенал. В 30-ата минута Алан Дзагоев овладя в наказателното поле и отправи силен удар, преминал на сантиметри от напречната греда.

След почивката "армейците" имаха надмощие и закономерно изравниха. В 76-ата минута Хенрихс извърши необмислено нарушение срещу Марио Фернандес в наказателното поле съдията Майенко (Испания) веднага посочи "бялата точка". Зад топката застана Натхо и стреля в долния ляв ъгъл за 1:1. При една от редките си контрааки Байер можеше да изтръгне и трите точки. В 80-ата минута шут на Фоланд се отби от гредата.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА