Очакваният трансфер на японския национал Кейсуке Хонда от ЦСКА (Москва) в Милан няма да се осъществи заради повишеното напрежение между двата клуба.

Президентът на „армейците” от Москва Евгений Гинер отправи тежки обвинения по адрес на „росонерите” за начина, по който те са водили преговори за привличането на Хонда. Гинер дори обяви, че за него трансферът вече е провален.

„Понякога ЦСКА е готов да продава играчи в Европа. Има обаче етични норми при преговорите. Никога няма да толерираме поведение с липса на какъвто и да е било респект”, заяви Гинер пред bobsoccer.ru.

„Писма ми от всички спекулации около Хонда. Чакахме Милан да ни разбере и да ни остави на спокойствие, но това не се случи. Хонда няма да бъде продаден на Милан. Не за 5 милиона, не и за 10 милиона, въобще няма да бъде продаван”, отсече босът на руския шампион.

„Милан преговаряше с Хонда още в началото на годината, когато въобще нямаше това право. Ние казахме на италианските мениджъри, че сме отворени за нормални преговори. На 1 юли Милан ни предложи да разменим Хонда за тяхна резерва. По-късно опитаха да привлекат Хонда по необичайни пътища. Можеше да постигнем споразумение, ако от Милан се бяха държали както трябва. Те обаче опитаха да ни заплашат и да провокират конфликта между Хонда и ЦСКА”, разясни подробно Гинер.

В крайна сметка от ЦСКА решили да прекратят преговорите и Хонда също се съгласил. 27-годишният офанзивен халф има договор с „армейците” до декември тази година и след това ще може да премине със свободен трансфер в Милан.