Треньорският щаб на ЦСКА (Москва), начело със старши треньора Леонид Слуцкий, разработи специална тренировъчна програма за Георги Миланов с цел укрепване на физическата му форма, съобщава руският вестник "Известия". В продължение на шест месеца националът ще се занимава с индивидуални упражнения за укрепване на физическото му състояние. На халфа му предстоят интензивни занимания във фитнеса.

"Московският клуб възлага големи надежди на перспективния играч, който е готвен да замени Кейсуке Хонда в дългосрочен план", разкрива "Известия". Въпреки това Слуцкий не е доволен от физическата форма на близнака, което му пречи да разгърне докрай потенциала си в руския футбол.

Бившият наставник на ЦСКА (Москва) Александър Тарханов коментира пред вестника ситуацията с българския играч: "Факт е, че щом ЦСКА е взел решение да привлече Миланов, вече става дума за играч от висока класа. Вижда се, че това е наистина талантлив футболист, който обаче рядко виждаме в игра. Той е техничен играч, но явно има нужда да премине период на адаптация. Не бих сравнил българина с Хонда, японецът вече се доказа като истински лидер в ЦСКА, а Миланов тепърва трябва да спечели сърцата на феновете".