ЦСКА (Москва) отложи поне за кръг шампионските празненства на Зенит. Московските “армейци” разгромиха устремилия се към титлата Зенит с 3:1 насред Санкт Петербург в мач от 27-ия кръг на руската Премиер лига. Така три кръга преди края на първенството Зенит е лидер с 63 точки, на второ място е ЦСКА с 57, трети е Рубин (Казан) с 55. Зенит щеше да стане шампион на страната за втори път в своята история, ако бе взел дори и една точка.

Резултатът бе открит от Вагнер Лав още в 15-ата минута. Бразилецът попари публиката на "Петровски" с топовен шут от границата на наказателното поле. В 35-ата минута вратарят на домакините Юрий Жевнов направи подарък на ЦСКА и при изпълнение на аут изпрати в краката на Вагнер Лав, който я спря за Марк Гонсалес и чилиецът без да се бави покачи на 2:0 в полза на "армейците". В началото на второто полувреме Сейду Думбия направи резултатът класически за гостите, след като бе изведен сам срещу вратаря и го преодоля. В самия край на мача Росина успя да намали до 3:1.

До края на сезона Зенит има мачове със Ростов, Рубин и Криля Советов, докато ЦСКА среща Спартак Налчик, Спартак Москва и Амкар./БЛИЦ