Българският национал Цветан Генков вкара нови два гола в полския шампионат. Нападателят реализира и двете попадения при равенството 2:2 на Висла Краков като гост на Корона Келце. След равенството Висла е на върха в класирането с 41 точки, на второ място е Ягелония (Бялосток) с 32, но и с мач по-малко. До края на сезона остават 9 кръга.

Генков се разписа за 1:0 в днешния мач в 12-ата минута. Нападателят се възползва от неразбирателство в защитата на домакините от Корона и от няколко метра не остави шансове на вратаря Малковски. В 56-ата минута гостите от Краков останаха с човек по-малко след втори жълт и съответно червен картон на Соболевски. Въпреки това в 66-ата минута Генков направи 2:0. Меликсон пое добре топката, преодоля няколко защитника и бе съборен в наказателното поле на Корона. Съдията обаче не спря играта и топката стигна до българина, който реализира за 2:0.

Домакините от Корона обаче бързо върнаха едно попадение. В 69-ата минута Коржим бе точен за 1:2. В 78-ата минута съдията изгони и играч от състава на домакините – Маларчик за втори жълт картон. В последните секунди Вилк от Висла си отбеляза автогол и донесе точката на Корона./БЛИЦ