Намиращият се в блестяща форма Дарио Цвитанич показа, че продължава да разцъфва във френската Лига 1, след като в мач от 16 кръг донесе на Ница равенството 1:1 като гост на Троа. Аржентинецът се разписа в добавеното време на двубоя.
 
Домакините откриха резултата след половин час игра, когато дълъг пас на Бенжамен Ниве беше овладян от Стефан Дарбион, който надигра бранителите и прехвърли вратаря Давид Оспина.
 
Цвитанич изравни резултата във втората минута на добавеното време, когато се разписа при меле в наказателното поле. Това беше седмият гол на аржентинеца от началото на сезона. Всичките му попадения бяха реализирани след седмия кръг на първенството.
 
След серия от шест мача без загуба Ница излезе на девето място в класирането с 23 точки. Троа остана на предпоследната позиция с 9 точки и само една победа от началото на сезона.
 
Шампионът Монпелие излезе 12-и в класирането с 20 точки, след като Джон Утака, Реми Кабеля и Юнес Беланда се разписаха за успеха с 3:0 над Аячо.
 
Рен пропусна възможността да излезе на четвърто място, след като изтърва два гола аванс и направи домакинско 2:2 с Брест. “Червено-черните” са шести с 26 точки.
 
Лил е десети с 22 точки, след като направи 1:1 със слабака Сошо. Валансиен е на пето място с 26 точки, след като автогол на Масадио Хайдара спомогна за равенството 1:1 с опашкаря Нанси.
 
ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 16 КРЪГ
От 7 декември (петък)
Тулуза – Бастия 0:0
От 8 декември (събота)
ПСЖ – Евиан 4:0
Нанси – Валансиен 1:1
Троа – Ница 1:1
Сошо – Лил 1:1
Монпелие – Аячо 3:0
Рен – Брест 2:2
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 9 декември (неделя): Реймс – Бордо, Олимпик (Марсилия) – Лориен, Сент Етиен – Олимпик (Лион)
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ОЛИМПИК (ЛИОН) 31, 2.ПСЖ 29, 3.Олимпик (Марсилия), 29, 4.Сент Етиен 26, 5.Валансиен 26 и др.