Целият футболен свят не спира да коментира гръмката победа на Испания над Германия с 6:0 в груповата фаза на Лига Европа. Големият герой на мача е Феран Торес. Роденият на 29 февруари 2000 година нападател от лятото носи екипа на Манчестър Сити, а преди това играе във Валенсия.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Негов откривател е Любослав Пенев. Любо беше треньор на втория състав на „прилепите“ от юли до ноември 2017 година. Именно тогава българският специалист наложи Феран в отбора, започна да го пуска редовно титуляр и момчето записа 10 мача под негово ръководство.

Пенев напусна изненадващо втория състав на Валенсия в средата на ноември 2017 година, за да се впусне в битката за президентския пост на БФС. Само две седмици по-късно – на 30 ноември, Феран прави дебют за представителния отбор на „прилепите“ в мач за Купата на краля.

На 4 август тази година Валенсия продаде Торес на Манчестър Сити за 23 милиона евро.

След голямото изригване на 20-годишния младок срещу Германия радио „Марка“ се свърза с откривателя му за големия футбол Любослав Пенев.

 „Обичам Феран. Той се развива много добре и го заслужава. Във Валенсия започна да покрива изискванията много бързо. Торес е много скромно момче, образовано и амбицирано да тренира. Това е важно, когато искаш да си голям играч. Ще натрупа опит, в момента е важно да търси ситуациите, да търси гола. Трябва да е щастлив, че е вкарал три гола, и то на голям отбор като Германия“, заяви Любо.

„Нека се чудят във Валенсия защо го пуснаха да си отиде. Днешната Валенсия не е тази, която феновете и градът заслужават. Ако Валенсия оставя важни играчи да избягат, няма да може да се състезава с големите", добавя настоящият треньор на Царско село.