Мениджърът на Челси Томас Тухел коментира големите неясноти заради наложените санкции на собственика Роман Абрамович.  Тай даже завърши пресконференцията си с шеговит тон.

След замразяването на всички активи на руския милиардер стана ясно, че клубът ще разполага с едва 20 000 паунда за организирането на своите гостувания. Това породи съмнения дали Челси няма да се откаже от скъпите чартъри и да пътува по различен начин. Следващият мач на тима е реваншът в Лил от осминафиналите на Шампионската лига. „Сините“ спечелиха първата среща с 2:0, а в сряда е ответната среща.

„Няма никакво съмнение, че ще остана до края на сезона. Абсолютно. Трябва да видим какво ще се случи ден за ден, защото всичко може да се промени. Ситуацията е ясна – клубът се продава и се надяваме, че бързо ще преминем през това, за да се подредят нещата и това да ни даде някаква перспектива. Чиста спекулация е, че аз имам повече информация от вас“, заяви Тухел на пресконференция.

„Понякога е добре да живееш живота си ден за ден. Сега и ние правим същото, защото има обстоятелства, които не можем да повлияем. В някои отношения не е много приятно, но път това ти дава свободата да се концентрираш само върху нещата, върху които можеш да имаше влияние.
Това са нашето представяне и духът, който можем да демонстрираме.

Фокусът пада върху първия тим, но Челси е много повече от него. Това е огромен клуб с големи традиции и стотици хора, които работят тук. За тях е важно да покажем дух.

Последната ми информации е, че можем да отидем до Лил със самолет и да се върнем по същия начин. Ако не може да го направим така, ще отидем с влак. Ако не може и така, ще го направим с автобус. Ако не, аз самият ще закарам някои играчи със седемместен автомобил, останалите ще потеглят за Франция с други коли“, пошегува се германецът.