Треньорът на Байерн Томас Тухел успокои феновете, че нападателите Хари Кейн и Кингсли Коман ще са на разположение за голямото дерби срещу Борусия Дортмунд тази вечер от 19:30 часа българско време.

Капитанът на Англия Хари Кейн пропусна приятелските мачове срещу Бразилия и Белгия, след като получи контузия в глезена по време на победата на Байерн с 5:2 в Дармщат, а французинът Коман отсъстваше два месеца заради контузия в лявото коляно.

Новините за капитана на „баварците“ Мануел Нойер не са добри и той няма да може да играе в дербито. Стражът получи мускулно разтежение в адукторите по време на тренировка с германския национален отбор миналата седмица.

"Вчера Хари тренира пълноценно с отбора, с всеки изминал ден подобряваше състоянието си. Всичко е наред, той ще играе. Кинг е огромен фактор за нас и ще се върне в състава за мача. Серж Гнабри също е готов. И двамата са от огромно значение за нас. Опциите ни в предни позиции стават все повече. Нойер е аут. Рафаел Герейро също все още не е възстановен. А Саша Бое се контузи през седмицата. Те са аут", заяви Тухел на пресконференция в петък.