Българският защитник Александър Тунчев няма да играе във Висшата лига през новия сезон. Това стана ясно, след като отборът му Лестър бе елиминиран със 7:6 след дузпи от Кардиф и пропусна възможността да се изправи срещу Блекпул на финалния плейоф на "Уембли". В редовното време на реванша от 1/2-финалната фаза, игран пред малко повече от 26 000 зрители на "Кардиф Сити Стейдиъм" паднаха пет попадения, а Лестър победи с 3:2. В първата среща Кардиф надделя с 1:0 и така се стигна до две продължения от по 15 минути.

В плейофите на Чемпиъншип не важи правилото за гол на чужд терен и след общ резултат 3:3 двата тима трябваше да играят продължения. В тях не падна гол, а при ударите от бялата точка домакините бяха по-концентрирани, печелейки с 4:3.

В редовното време Майкъл Чопра откри за Кардиф в 22-ата минута. До 49-ата обаче "лисиците" се добраха до пълния обрат, повеждайки с 3:1 след попадения на Мат Фрайъд в 25-ата, автогол на Марк Хъдсън в 37-ата и попадение на Анди Кинг в 49-ата. В 68-ата Питър Уитингам вкара важен гол за домакините от дузпа за 2:3, довел срещата до продължения.

Решаващият финален сблъсък за влизане във Висшата лига между Кардиф и Блекпул е на 22 май на "Уембли". /БЛИЦ