Тунис победи Зимбабве с 4:2 в мач от група "Б" на Купата на Африка. Това обаче не се оказа достатъчни за тима да завърши на първо място в групата. То остана за Сенегал, направил 2:2 срещу разочаровалия напълно Алжир.

Слити откри за Тунис още в 10-ата минута с шут от границата на пеналта, а 12 по-късно асистира на Мсакни за 0:2. В 36-ата минута Кениси направи преднината класическа след пас на Ногес - 0:3.

Зимбабвийците намалиха резултата с хубав гол на Мусона (43) - 1:3. Секунди преди почивката обаче Хазри покачи на 1:4 от дузпа. В 58-ата минута Ндоро фиксира крайното 2:4.

Алжир не можа да бие резервите на лидера Сенегал - 2:2. Селекционерът  Алиу Сисе нарече последния мач в групата с алжирците „Африканското Класико”, но въпреки това подмени цели 10 от титулярите си в предния мач, за да съхрани силите им за четвъртфинала срещу Камерун в събота. Вторият в групата Тунис ще срещне Буркина Фасо в топ 8.

Във Франсвил алжирците поведоха рано с гол на нападателя на Лестър Ислам Слимани, който засече от воле чудесното центриране на Софиан Хани за 1:0 в 10-ата минута. В 41-ата минута  Манди изчисти неубедително центриране на Сар и Папакули Доп от дъгата на наказателното поле се разписа през купа от защитници за 1:1.

В 51-ата минута Рияд Марез центрира към Слимани, който укроти на гърди и прехвърли вратаря за 2:1.

Веднага след центъра обаче нападателят на Фенербахче Муса Соу с шут от 20-ина метра отново изравни – 2:2.



 

РЕЗУЛТАТИ И СТАТИСТИКА ОТ КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ - ТУК!

НАЙ-ДОБРИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА КУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ НАЦИИ!!!