Турският гранд Галатасарай и постигнал съгласие с Наполи да вземе нападателя Виктор Осимен до края на сезона, твърди журналистът Фабрицио Романо. В договора обаче няма клауза, че Галатасарай може да купи нигерийския национал следващото лято, когато изтече контрактът му за наем.

Галатасарай се е съгласил да плаща заплатата на Осимен, която е 10 милиона евро на година. Челси също бе кандидат за привличането на тарана, но двата клуба не се разбраха за трансфер в последния ден на трансферния прозорец, а клубът от Лондон искаше да купи правата на нападателя.

Осимен се оказа най-големият губещ в края на летния трансферен прозорец, тъй като не успя да премине в Челси или Саудитска Арабия, където бе желан от Ал Ахли. Звездата така и не склони да намали финансовите си изисквания и не се разбра със "сините" от Лондон, а треньорът на Наполи Антонио Конте му даде да се разбере, че повече няма да го използва. 

"Няма да върнем футболиста в отбора. Решенията вече са взети“, обяви Конте след победата с 2:1 над Парма. „Осимен реши да не играе за нашия отбор, който се опита да помогне и да реши проблема, но нищо не се случи“, добави треньорът.