Крилото на Манчестър Юнайтед Антони е много близо до напускането на „Олд Трафорд“ под наем до края на сезона, след като Фенербахче е в напреднали преговори с „червените дяволи“ за бразилеца.

Антони е със статут на резерва през настоящия сезон, след като взе участие в само един мач за „червените дяволи“, след като се появи от резервната скамейка в двубоя срещу Брайтън, загубен с 1:2 от Манчестър Юнайтед.

Ръководството на „червените дяволи“ смята, че сезон под наем в Турция може да даде тласък на Антони, който така и не успява да оправдае големите очаквания, след като Манчестър Юнайтед плати близо 100 милиона евро на Аякс за неговия трансфер през лятото на 2022 година.

За двата си сезона на „Олд Трафорд“ Антони записа участие в 83 мача, в които вкара 11 гола и направи 5 асистенции. Бразилецът направи приличен първи сезон, но през втория претърпя сериозен крах, като така и не намери формата си.

На фона на интереса на Фенербахче, бившият клуб на Антони – Аякс, също следи ситуацията и има интерес да го привлече под наем. Нидерландският клуб обаче няма намерение да покрие цялата заплата на 24-годишния бразилец, като по-вероятната дестинация за него остава Турция, където трансферният прозорец е отворен до 13 септември.