Турция разби у дома аутсайдера Гибралтар с 6:0 в предпоследна среща от група „G“ на квалификациите в Европа за Мондиал 2022 в Катар и се изкачи на второто място във временното класиране с по-добра голова разлика от Норвегия.

Карем Актюркоглу (11), Дервишоглу (38, 41) на два пъти, Мерих Демирал (65), Дурсун (81) и Мерт Мюлдюр (84) писаха „отличен“ на гибралтарците, които остават на дъното без нито една спечелена точка.

По същото време Норвегия завърши 0:0 с гостите от Латвия и вече е на третата позиция във временното класиране преди заключителния кръг. Скандинавците доминираха и вкараха гол в 80-ата минута, когато центриране отдясно бе отклонено с глава от Александър Сьорлот и достигнато от Мохамед Елиунуси, който прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено поради засада след дълго преглеждане със системата ВАР.

В последния си мач Турция гостува на Черна гора, а Норвегия има визита на Нидерландия в битката за второто място. "Лалетата" са на точка пред скандинавците и южните ни съседи, но имат шанс да си спечелят директното класиране, ако днес победят Черна гора в Подгорица.