ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Бронзовият медалист от Мондиал 2022 Хърватия отстъпи на Турция с 0:1 в Осиек в мач от група D на квалификациите за Евро 2024 и за първи път в историята загуби като домакин в пресявки за европейско първенство. Нападателят на Галатасарай Баръш Йълмаз (30) донесе победата на гостите в дебюта на новия им селекционер Винченцо Монтела и им подпечата билета за участие на Евро 2024 в Германия. В самия край на мача съдията Антъни Тейлър свири дузпа за „ватрените“, но отмени решението си след намеса на ВАР системата.

В самото начало Баръш Йълмаз стреля от границата на наказателното поле към долния десен ъгъл на хърватската врата, но Доминик Ливакович се намеси, а след това спаси и два удара на Керем Артюкоглу.

След половин час игра Салих Йозджан изведе Баръш Йълмаз зад гърба на отбраната на Хърватия. Нападателят на Турция видя, че Доминик Ливакович излиза неразчетено и го прехвърли за 0:1.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

През второто полувреме темпото бе по-ниско и двата отбора не успя да стигнат до чисто положение пред някоя от двете врати. В 82-ата минута Дион Бельо засече центриране в наказателното поле на Турция, отправяйки изстрел с глава, който обаче бе отразен от Угурджан Чакър.

Една минута преди края на редовното време Бельо стреля от границата на наказателното поле на Хърватия към долния ляв ъгъл на вратата, но Чакър направи феноменално спасяване.

В самия край Антъни Тейлър отсъди дузпа за Хърватия, която впоследствие отмени. Английският съдия видя удар на топката в ръката на турски футболист, но бе привикан на ВАР, където коригира решението си

Турция остава лидер в групата с актив от 13 точки, докато Хърватия е на 2-ро място с 10 пункта, но с мач по-малко. Армения остава трети със 7 пункта, но и да спечели оставащите си две срещи, Турция има предимство в преките двубои.

Група D
19:00 часа Латвия – Армения 2:0

1:0 Янис Икауниекс (39), 2:0 Робертс Улдрикис (68)

21:45 часа Хърватия – Турция 0:1
0:1 Баръш Йълмаз (30)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!