Домакинът на Евро 2024 Германия изненадващо загуби с 2:3 от Турция в контрола на "Олимпиащадион" в Берлин и бе изпратен с освирквания от феновете. Поражението бе първо за селекционер Юлиан Нагелсман, който дебютира с победа и равен начело на Бундестима. Кай Хавертц откри още в 5-ата минута, но гостите направиха пълен обрат до почивката с попадения на Ферди Кадиоглу (38) и Кенан Йълдъз (45). В началото на втората част Никлас Фюлкруг (49) изравни, а Юсуф Сари донесе победата на Турция с гол от дузпа в 71-ата минута.

Бундестима започна доста агресивно и в 5-ата минута Лерой Сане можеше да стреля, но предпочете да върне към Кай Хавертц, който елегантно отклони топката в мрежата за 1:0. Две минути по-късно домакините пропуснаха да удвоят след идентична атака. Отново Сане получи пас в коридор и се опита да върне към съотборник, но този път защитник пресече паса му. Високо изнесената отбрана на Турция се пропука в 16-ата минута, когато Лерой Сане бе изведен зад нея и стреля покрай вратаря, но топката излезе в аут. Секунди по-късно гостите отговориха с мощен изстрел на Кенан Йълдъз, който бе в очертанията на вратата, но не затрудни Кевин Трап.

Тимът на Винченцо Монтела пропусна да изравни в 31-ата минута, когато играчите му отнеха топката и на стрелкова позиция се оказа Язъджъ. Той обаче не успя да преодолее стража на Бундестима. До края на полувремето домакините напълно загубиха контрола над мача. Най-напред в 38-ата минута Ферди Кадиоглу получи отляво, овладя технично и нахлу в наказателното поле. Последва силен шут в близкия ъгъл и гол за 1:1. Секунди преди почивката Хенрихс се сблъска с Язъджъ във въздушен двубой и топката отиде в дебнещия зад тях Кенан Йълдъз. 18-годишният футболист на Ювентус с мощен удар я прати в далечния горен ъгъл за пълния обрат - 1:2.

Германците започнаха втората част с гол в 49-ата минута, когато Мощен пробив на Флориан Виртц завърши с подаване към Никлас Фюлкруг, който финтира бранител и с шут по земя в близкия ъгъл изненада вратаря Байъндър за 2:2. Три минути след това късметът покри домакините, след като Салих Йозджан се разходи между бранителите и шутира мощно, но топката разтресе дясната греда. 

Гостите имаха инициативата и реферът Бартош Франковски посочи бялата точка след преглед с ВАР за игра с ръка на Кай Хавертц. С изпълнението на дузпата в 71-ата минута се нагърби Юсуф Сари, който не пропусна за 2:3. Малко след това Юлиан Брандт пропусна очи в очи с вратаря, след като стреля в тялото му. Блестящо спасяване на Кевин Трап в 83-ата минута остави интригата в мача. Баръш Йълмъз се промъкна с лекота през защитата и отправи опасен изстрел, който беше отразен от стража на домакините. В добавеното време на мача пред Кай Хавертц пропусна добра възможност да изравни.

ГЕРМАНИЯ - ТУРЦИЯ 2:3
1:0 Кай Хавертц (5), 1:1 Ферди Кадиоглу (38), 1:2 Кенан Йълдъз (45+2), 2:2 Никлас Фюлкруг (49), 2:3 Юсуф Сари (71)