Турция победи гостуващия тим на Хърватия с 1:0 в световна квалификация и завърза интригата в Група „I” от зона Европа преди последните два кръга. Двубоят в Ескишехир бе равностоен, а домакините стигнаха до трите точки след гол на Ченк Тосун (75). До края на мача „шахматистите” не успяха да изравнят, но въпреки загубата си остават лидери в групата с 16 точки. Турция е на трето място с 14 точки.

В същото време Исландия срази у дома Украйна с 2:0 и се настани на втората позиция със същия актив като хърватите. Гилфи Сигурдсон (47, 66) бе точен на два пъти за домакините, като вторият му гол бе след асистенция на Бодварсон. Така „викингите” събраха 16 точки, а Украйна се свлече до четвъртата позиция с 14 точки, но има всички шансове дори за първата позиция и директно класиране на Мондиал 2018 в Русия.

Финландия пък победи като гост Косово с 1:0 в мача за престиж от тази група. Теему Пуки (83) вкара победния гол за финландците, които са пети в класирането със 7 точки и нямат шансове за първите две позиции. Косово е на дъното в групата само с 1 точка.     

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ