ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Петима телевизионни пирати, които са взимали по 10 паунда месечен абонамент за излъчване на мачове от английската Висша лига, бяха пратени в затвора. Според информацията от съдебното дело, създадената от тях „Flawless TV“ е натрупала 7,2 милиона паунда от 50 000 абонати, предлагайки им картина от мачове, които не се излъчват в Обединеното кралство.

Става дума за срещите от Висшата лига, които се играят в събота от 17:00 часа българско време. Тяхното телевизионно излъчване е забранено в Англия със специален указ на УЕФА, за да се стимулира посещението на стадионите.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Телевизионните пирати са използвали картина от Австралия, САЩ, Канада и Катар, която пристига при потребителите с няколко секунди закъснение. Тяхната услуга, предлагаща още филмово съдържание, е работела в периода 2016-21 г., като дори е имало създадено собствено приложение.

Когато разследващите нахлули в домовете на собствениците на „Flawless TV“, са иззели компютърно оборудване и документация. Доказано е, че главната фигура след телевизионните пирати Марк Гоулд лично е спечелил 1,7 милиона паунда. При арестуването си в апартамент в Гринуич той е бил открит по пижама и заобиколен от пакети царевичен чипс и различни пакетирани сосове. Иззети са 30 приемника за пренос на телевизионно съдържание.

Съдебният състав е осъдил 36-годишния Гоулд на 11 години затвор. Неговите съмишленици Стивън Гордън, Питър Джоули, Уилям Браун и Кристофър Фелвъс също са осъдени за измама и пране на пари. 36-годишният Фелвъс е подсъдим още за воайорство и притежание на детска порнография.

Четирима ще престоят в затвора между три и пет години. Шестият замесен – Зак Смит, все още не е открит и е издадена международна заповед за задържането му.

Службата за защита на интелектуалната собственост във Великобритания счита, че почти 4 милиона граждани на Острова са използвали нелегални източници, за да гледат спортни състезания през миналата година.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!