Твенте и Аякс ще решават титлата в Ередивизи в директния си сблъсък в последния кръг на холандския шампионат. В днешния 33 тур двата тима записаха победи и оставиха развръзката за 15 май. Седмица по-рано Твенте и Аякс ще спорят и на финала за Купата на страната в Ротердам.
 
Българският национал Николай Михайлов бе на вратата на тима от Енсхеде при победата с 4:0 над Вилем ІІ. Костариканецът Брайън Руис се разписа шест минути преди почивката, а Дъглас удвои пет минути след началото на втората част.
 
Драган Йелич си отбеляза автогол в 63-ата минута след корнер, изпълнен от Тео Янсен. В 77-ата минута Янсен бе точен от дузпа и подпечата изпадането на Вилем ІІ. Тимът от Тилбург бе в елита от 1987 г. насам.
 
Твенте води в класирането със 71 точки, една повече от Аякс, който победи Хееренвеен като гост с 2:1. Мика Вайринен даде аванс на домакините в 19-ата минута с удар от воле, но Миралем Сюлеймани изравни минута след това. Още в началото на второто полувреме тимът от Амстердам постигна обрат с попадението на Кристиан Ериксен.
 
ПСВ Айндховен е на трето място, на три точки след Твенте. “Филипсите”, без наказания Станислав Манолев, се наложиха с 2:1 над Витес. Тимът на Фред Рутен се нуждае от победа над Грьонинген в последния кръг и независимо от развоя на срещата между Аякс и Твенте ще си гарантира второто място в класирането, което дава право на участие в квалификациите за Шампионската лига./БЛИЦ
 
ХОЛАНДИЯ, ЕРЕДИВИЗИ, 33 КРЪГ
Екселсиор – Утрехт 3:1
Твенте – Вилем ІІ 4:0
Хееренвеен – Аякс 1:2
ВВВ Венло – Фейенорд 3:2
НАК Бреда – Хераклес 1:2
ПСВ Айндховен – Витес 2:1
АЗ Алкмаар – Де Граафшап 5:1
АДО Ден Хааг – Грьонинген 2:4
НЕК Наймеген – Рода 5:0
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ТВЕНТЕ 71, 2.Аякс 70, 3.ПСВ Айндховен 68, 4.АЗ Алкмаар 59, 5.Грьонинген 56 и др.