Ръководството на холандския Твенте, където играе Николай Михайлов, определи цена от 12,5 млн. паунда за нападателя си Люк Де Йонг, който впечатлява с изявите си този сезон. 21-годишният футболист предизвика интереса на почти всички грандове в Англия, след като реализира 25 гола в първенството. Манчестър Юнайтед, Челси, Ливърпул, Нюкасъл и Тотнъм са се наредили на опашка за нападателя и са готови да се борят за подписа му.

„Искаме да задържим Люк. Той е ключов футболист за нас, ако искаме догодина отново да спечелим титлата и да играем в Европа. Няма да се разделим с него за сума по-малка от 12,5 млн. паунда. Той е топ играч.“, заяви президентът на клуба Юп Мюнстерман.

„Люк е типичният „английски нападател“. Той е направен за английския футбол. Бих направил всичко възможно да го задържа в Холандия още един сезон, но осъзнавам, че това ще бъде много трудно. Люк е голям, силен и брилянтен във въздуха. Бележи лесно. Той има качествата, които един нападател в голям клуб трябва да има“, коментира пък наставника на Твенте Стив Макларън.

Немските Борусия (Мьонхенгладбах) и Байер (Леверкузен) също заявиха интереса си към футболиста, но желанието на Де Йонг е да играе в английската Висша лига.