Тялото на загиналия в самолетна катастрофа футболист Емилиано Сала пристигна в родната му Аржентина. Самолетът на Бритиш Еъруейс с останките на 28-годишния нападател кацна в Буенос Айрес в ранния следобед, а от там тялото на Сала ще бъде откарано до североизточния град Санта Фе за поклонение, преди да бъде върнато в родния му град Прогресо.

В късния следобед тялото ще бъде изложено в училище, което се намира близо до базата на местния футболен клуб. Майката на Сала Мерседес, сестра му Ромина и братът Дарио вече са пристигнали в града.

„Това е ден на историческа тъга за Прогресо. Никога не сме си представяли, че ще преживеем нещо такова, шокирани сме“, коментира президентът на местния клуб в Прогресо Даниел Риберо, за който Сала е играл 10 години.

Както е известно, Емилиано Сала загина при самолетна катастрофа в Ламанша на 21 януари. Тялото му беше извадено от водата и идентифицирано през миналата седмица. Продължава издирването на тялото на пилота Дейв Иботсон. Тече кампания по набиране на средства за операцията, а целта е събирането на 300 000 паунда.