УБА и Стоук Сити все по-усилено се запътват към Чемпиъншип. Двата тима са в зоната на изпадащите отбори във Висшата лига, а днес записаха нови загуби. 

Уест Бромич отстъпи с 1:2 на Борнемут. Момчетата на Алан Пардю имаха аванс до 77-ата минута, след като Джей Родригес се бе разписал в 48-ата минута. Джордан Айб обаче изравни в 77-та минута, а в последната Джуниър Станислас се разписа за 2:1 в полза на "черешките". 

Нещо подобно се случи и в мача на Стоук Сити с Евертън. "Грънчарите" нямаха право на грешка на собствения си терен, особено срещу съперника, който не се бори за нищо. Но домакините явно прегоряха в този мач и паднаха с 1:2. 

Първият удар по тях беше червеният картон на Чарли Адам в 30-та минута. Развръзката в резултата дойде след 70-та минута. Точно тогава Дженк Тосун се разписа в трети пореден мач и откри за "карамелите". 

Ерик-Максим Чупо-Мотинг успя да изравни за Стоук Сити в 77-та минута и тази очертаваща се точка можеше да е много важна. Но Тосун започна да оправдава вложението в него и в 84-та минута донесе успеха на тима си с втория си гол. 

Така Евертън събра 40 точки и натиска за осмата позиция, докато "грънчарите" са предпоследни с 27 точки. УБА пък е на дъното с 20.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА