Колумбийският футболист на Аербин (Далиен) Едисон Чара е бил застрелян в сряда, след като е участвал в свада по време на игра на карти.
 
Нещастието с 31-годишния нападател се е случило в Пуерто Техада, град в колумбийския регион Каука. Както е известно, треньор на Аербин е edison_chara_ex.JPGбългарският специалист Александър Станков, а в тима е и бившият национал Кирил Котев. През уикенда тимът от Далиен спечели промоция в китайския елит.
 
Според информациите Чара е играел карти с приятели в клуб в града, когато е възникнал спорът. Футболистът е бил закаран в болница в Кали, но там е починал от раните си в 5 часа сутринта в сряда.
 
Според директора на местната полиция Карлос Ернесто Родригес, убиецът е стрелял заради забележка относно играта му. Версиите за момента са разминават. Свидетели твърдят, че Едисон Чара е бил убит с единичен изстрел в главата. Според други освен по футболиста е стреляно и по други, но те се разминали с наранявания.
 
Чара започва кариерата си в Атлетико (Уила), но след това сменя 10 клуба в Колумбия и Перу. През март 2011 г. преминава в Аербин, където през този сезон имаше 8 изиграни мача и един вкаран гол./БЛИЦ