Един от футболистите, които ще защитава Германия на предстоящото европейско първенство, разбрал голямата новина по време на час в училище. 18-годишният Юлиан Дракслер разбрал, че попада в списъка на Йоахим Льов в междучасие на гласовата си поща. Дракслер получил съобщение от селекционера, че го взима в състава за еврофиналите, които започват на 8 юни. Льов обяви група от 27 футболисти, които ще се готвят за финалната фаза, като на 29 май четирима от тях ще отпаднат.

“Повиквателната дойде абсолютно неочаквано за мен. Когато в едно от междучасията реших да прослушам пощата си, чух съобщението на Йоахим Льов. Това е голяма чест за мен. Ще дам най-доброто от себе си", обяви пред "Билд" Юлиан Дракслер.

Младокът е роден на 20 септември 1993 година и е юноша на Шалке 04, където продължава да играе и в момента. Полузащитникът ще пътува с Германия за остров Сардиния, където ще е подготвителният лагер. Миналата година един от неговите учители в школото поиска той да не играе в Шампионската лига за Шалке 04, защото ученик не можело да работи след 22 часа.-/БЛИЦ