Голям удар понесе аржентинският гранд Ривър Плейт преди историческите мачове с Бока Хуниорс в турнира Копа Либертадорес. Става въпрос за треньора на "милионерите" Марсело Гаярдо, който отнесе санкция да не ръководи своя тим цели четири мача в надпреварата, тъй като при предишна своя дисквалификация е нарушил условията на наказанието си.

В полуфиналите срещу Гремио от Копа Либертадорес Гаярдо отново бе наказан, но влезе в съблекалнята на своя тим на полувремето, като в крайна сметка неговият тим спечели с 2:1, достигайки финал и съответно първо Суперкласико в тази фаза на турнира. 

Бразилският клуб дори поиска служебна победа заради нарушението на правилата от Гаярдо, който се надявал, че дегизиран няма да бъде разпознат, когато влезе при футболистите си. В крайна сметка дисциплинарната комисия не стигна до крайност, а наложи персонално наказание за треньора.

Така Марсело Гаярдо няма да може да бъде на скамейката във финалните мачове на Копа Либертадорес с Бока Хуниорс, които ще се състоят на 10 и 24 ноември.