Европейският съюз въведе санкции срещу още няколко руски компании заради войната срещу Украйна. Една от тях е „Ростех“, която е основен партньор на Арсенал (Тула), където капитан е българският национал Георги Костадинов.

Евросъюзът забрани да се правят сделки с компанията, да се инвестира в нея, както и да ѝ се оказва помощ при провеждането на операции с ценни книжа и други инструменти на финансовия пазар.

В документа са наложени същите санкции на „РЖД“, която е основен спонсор на Локомотив (Москва). В последните дни такива мерки бяха предприети срещу банка „Откритие“, която е сред основните инвеститори в Спартак (Москва).

САЩ и Великобритания пък наложиха ограничения на банка „ВТБ“, която от своя страна се отказа от акциите си в Динамо (Москва), където беше мажоритарен собственик, за да не се разпространят санкциите и върху клуба като свързана компания.

Преди това пък министерството на финансите на САЩ забрани на корпорация „ВЕБ“ да извършва дейност на територията на Щатите и замрази всички активи на фирмата, които се намират на американска територия. Корпорацията притежава 75% от акциите на ЦСКА (Москва).