Последният в класирането на Серия „А“ Пескара записа убедителна победа в дебюта на Зденек Земан на треньорския пост на тима. В мач от 25 кръг „делфините“ разбиха Дженоа с 5:0. Така домакините спряха серията си от шест поредни загуби и записаха първи успех в първенството 28 август 2016 година, когато спечелиха с 3:0 гостуването си на Сасуоло.

Лукас Орбан си вкара автогол още в 5-ата минута, когато прати топката в собствената си врата при опит да избие удар от малък ъгъл на Алберто Чери. Джанлука Капрари вкара два гола, а по едно попадение добавиха Ахмад Бенали и Чери.

Въпреки успеха Пескара остана на последно място в класирането с 12 точки. През тази седмица начело на тима застана Зденек Земан, който наследи уволнения Масимо Одо. Дженоа пък е на 16-а позиция с 25 точки, на девет пред зоната на изпадащите.

Сасуоло обърна Удинезе за успеха с 2:1 като гост. Секо Фофана откри резултата за „зебрите“ в седмата минута с удар от дъгата на наказателното поле. Гостите стигнаха до обрата с два гола на Грегоар Дефрел – 70-ата и 79-ата минути. Така Сасуоло събра актив от 30 точки и излезе на 12-о място в класирането, измествайки Удинезе, който е с 29.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"