Удинезе победи Фиорентина с 2:1 в първи мач от полуфиналите за Купата на Италия. Реваншът е на 11 февруари във Флоренция. Проливен дъжд затрудни и двата отбора. В основата на успеха на домакините за пореден път беше ветеранът Тото ди Натале. 36-годишният нападател откри резултата в 36-ата минута и беше замесен в почти всички интересни ситуации на терена.

Ди Натале вече обяви оттеглянето си от футбола след края на сезона, но въпреки това не престава да е сред най-добрите в почти всеки мач. Легендата играе за Удинезе от 2004 г., като през 2010 и 2011 г. стана голмайстор на Серия „А“, съответно с 29 и 28 гола. Той е най-добрият реализатор в историята на „зебрите“, като до момента има 193 (158 за първенство) попадения за тима от стадион „Фриули“.

Гостите отвърнаха бързо на удара и Хуан Варгас изравни секунди преди почивката. Вина за попадението носи и 17-годишният вратар Симоне Скуфет. Колумбийската резерва Луис Муриел вкара победното попадение за Удинезе в 82-ата минута от идентична ситуация. Топката се отби от дясната греда и се оплете в мрежата зад гърба на Нето за 2:1. Българският халф Антонио Вутов не попадна в групата на домакините за мача.

Утре играят Рома и Наполи в другия полуфинален сблъсък.