Капитанът на Удинезе Антонио ди Натале потвърди, че Удинезе ще осигури необходимата финансова и друга помощ на сестрата на бившия футболист на тима Пиермарио Морозини.
 
25-годишният Морозини, който играеше под наем в Ливорно, получи инфаркт на терена в събота по време на мача от Серия “Б” с Пескара. Той е починал по пътя към болницата.
 
Сестрата на футболиста разчиташе на него за финансова помощ, след като в последните години починаха техните родители и техен брат.
 
“Знаем какво е положението на сестрата на Пиермарио. Ние като отбор и като клуб, заедно с организацията “Удинезе до живот” ще й окажем необходимата подкрепа, тъй като тя наистина се нуждае от нея”, заяви Ди Натале.
 
“Важното е да сме до сестрата на Морозини през целия й живот. Тя се нуждае от нас и ние искаме да й помогнем. Ще го направим заради самата нея и заради Пиермарио”, допълни нападателят.
 
“Когато видях ситуацията по телевизията, веднага ми стана ясно, че това е нещо сериозно. Беше много тежък момент. Морозини беше невероятен човек, пълен с живот. Въпреки проблемите си, който имаше, той винаги беше на разположение на тима и даваше всичко от себе си”, завърши капитанът на Удинезе.