Нападателят на Атлетико (Мадрид) Диего Коста най-вероятно ще получи сериозно наказание, след като беше отстранен от игра при загубата с 0:2 от Барселона в мач от 31 кръг на Примера дивисион.

В 28-ата минута роденият в Бразилия испански национал беше отстранен от игра с директен червен картон. Съдията Хесус Хил първоначално подготвял да извади жълт картон, но когато чул оскърбителни думи за майка си, изгонил 30-годишния нападател от терена.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Не съм говорил още с Коста. Попитах съдията толкова тежки ли са били думите му, защото много играчи на Барса отправяха подобни реплики, а не бяха изгонени. Ако е изрекъл това, което ми каза съдията, значи е правилно изгонен", коментира треньорът на „дюшекчиите Диего Симеоне.

Заради червения картон и обидите към рефера, Диего Коста трябва да получи четири мача лишаване от състезателни права. Още четири мача се очаква да бъдат добавени към наказанието, тъй като е опитал да хване ръката на съдията, за да не покаже жълти картони на Хосе Хименес и Диего Годин.