Световноизвестният английски съдия Хауърд Уеб разкри, че ако може да върне времето назад, би променил едно или две от решенията си, които е взел по време на финала на Мондиал 2010 в ЮАР. Тогава Испания победи Холандия с 1:0 след продължения и спечели световната титла за първи път в своята история. Победният гол бе на Андрес Иниеста, а след мача Уеб бе упрекван, че преди попадението е изгонил с червен картон бранитяла на „лалетата” Джони Хейтинга. Британецът показа общо 14 жълти картона в мача.

"Може би бих променил едно-две решения. Но решенията ги вземаш на момента, съобразявайки се с информацията, с която разполагаш и с позицията, в която се намираш. Това беше един много тежък за ръководене мач и опитът, който получаваш е много ценен”, сподели Уеб пред официалния сайт на ФИФА.

„Бих предпочел да не сме толкова въвлечени в мачовете. Винаги искаме хората да говорят за това колко голям мач се е получил и какви красиви голове са били отбелязани, но това бе един много тежък и напрегнат мач. Трябва да се ръководиш от това кое решение смяташ за най-доброто. Това и направихме", допълни британецът, който ще бъде сред реферите и на Мондиал 2014 в Бразилия.