УЕФА е заплашила Англия с отнемане на домакинството на финала на Евро 2020 и преместването му в Унгария, съобщи “Таймс”.

От евроцентралата настояват британското правителство да изключи от задължителното карантиниране 2500 ВИП персони, които се очакват за мача за трофея на 11 юли. Ако това не се случи, срещата за трофея най-вероятно ще се изиграе на “Ференц Пушкаш” в Будапеща, където преди дни се състоя първият двубой при пълен капацитет на стадиона.

Според действащите в момента разпоредби в битката с коронавируса влизащите във Великобритания трябва да прекарат 10 дни под карантина. УЕФА изрази надежда, че властите във Великобритания ще вдигнат карантинните рестрикции и за чуждестранните фенове, които искат да гледат финалната фаза на Евро 2020.

От Нион обаче са особено педантични спрямо ВИП лицата и по тази причина тонът е бил “втвърден” - т.е. или те няма да влизат в карантина, или финалът няма да е на “Уембли”. Под ВИП персони се разбира официални лица на УЕФА и ФИФА, политици, спонсори, представители на компаниите, държащи ТВ правата и др.