ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

УЕФА може да загуби правата върху провеждането на Шампионската лига. Това ще се случи, ако в средата на 2024 г. цената на петрола достигне до 150 долара за барел, обяви британската „Саксо Банк“ в свой доклад, публикуван вчера.

Т.нар. „зелена сделка“ за свеждане до минимум на употребата на изкопаеми горива, пропагандирана широко от европейските институции, е пред провал. Това ще доведе до големи зависимости от страните, държащи световното производство на петрол, ръководени от Саудитска Арабия.

Благодарение на това престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман планира да се сдобие с лекота върху правата за провеждане на Шампионската лига. Очаква се той да получи подкрепата на ФИФА при сделката.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Когато това стане, Шампионската лига ще бъде трансформирана в световен турнир. ФИФА вече има неуспешен опит в тази насока, тъй като срещна съпротивата на УЕФА, Европейската клубна асоциация (ЕСА) и в частност на големите грандове на Стария континент.

Мохамед бин Салман счита, че е намерил решение, с което да се справи с вероятна опозиция от страна на ЕСА. Водещите 220 клубове сред членовете на организацията ще получат сериозни премии от Саудитска Арабия.

В момента, в който арабското кралство придобие правата на Шампионската лига на УЕФА, турнирът ще бъде преименуван на ФИФА Световна шампионска лига.

32 от местата ще бъдат за европейски отбори. Азия, Африка, Северна и Южна Америка ще имат по петима представители. Океания също ще има свои представители.

Припомняме, че принц Мохамед бин Салман е изключително запален по футбола. През последната година той направи сериозни инвестиции в първенството на Саудитска арабия, където бяха привлечени куп световни звезди. Целта на престолонаследника е местният шампионат да се нареди сред Топ 10 на първенствата в света. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!