Испанският Малага, който се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига, може да бъде изхвърлен от настоящото издание на турнира. Андалусийският клуб е един от деветте клуба, които подлежат на допълнително наказание от УЕФА заради задължения и невъзможност да покрие изискванията за финансов феърплей.
 
Днес европейската футболна централа обяви, че 16 клуба, включително и ЦСКА, са покрили изискванията и ще получат парите си от участието в евротурнирите през този сезон. Девет клуба обаче не успяха да се справят в поставения срок до края на септември – Хайдук (Сплит), Осиек, Малага, Рапид (Букурещ), Динамо (Букурещ), Партизан, Войводина (Нови Сад), Лех (Познан) и Арсенал (Киев).
 
Тези клубове подлежат на допълнителни наказания. Най-сериозното от тях е изключване от настоящия сезон на континенталните турнири. От всички девет обора само Малага продължава да участва в надпреварите под егидата на УЕФА и затова за испанския клуб заплахата е най-сериозна. Лех (Познан) и Арсенал (Киев) не бяха споменати в списъка с предупреждението на евроцентралата от 11 септември.