УЕФА излезе със съобщение, че засега планът за провеждането на европейското първенство в 12  държави остава.

По-рано Англия направи важна крачка към идеята да приеме всички мачове от европейското първенство по футбол. Британският премиер Борис Джонсън обяви, че лично той е разговарял с босовете на УЕФА и че страната има готовност да е домакин на форума през юни и юли.

Министър-председателят съобщи новината, след като през уикенда на Острова преминаха границата от 20 милиона души, които вече са ваксинирани. Така вече е изпълнена първоначалната схема за ваксиниране на всички най-уязвими групи.

От УЕФА не коментираха директно предложението на Джонсън, но заявиха, че продължават да следват настоящия план. Все пак окончателно решение за провеждането на европейското първенство трябва да се вземе на 5 април.

"Няма начин да не проведем европейското, то ще се състои. Няма най-лош сценарий", каза пред "Ройтерс" д-р Даниел Кох, медицински съветник на УЕФА за Евро 2020.

За момента УЕФА предвижда четири възможни варианта за провеждането на мачовете от шампионата през юни и юли - при пълни стадиони, при заетост между 50 и 100 процента, при заетост между 20 и 30 процента и пред празни трибуни.