Играчите на Челси Дидие Дрогба и Жозе Босингва ще бъдат наказани за нарушение на спортменството и нападение срещу съдията по време на загубата на тима от Барселона на полуфинала за Шампионската лига, обявиха от УЕФА.

От европейската футболна централа разкриха, че Челси също ще бъде наказан заради непозволените действия на играчите на тима, както и на клубните фенове, които хвърляха предмети по терена на “Стамфорд Бридж” в добавеното време на мача с Барса (1:1).
 
“УЕФА обявява, че е започнала дисциплинарни процедури срещу Челси и двамата играчи на тима Дидие Дрогба и Жозе Босингва за инциденти след края на втория полуфинал на “Стамфорд Бридж”, се казва в съобщение на сайта на европейската футболна централа.
 
“Дисциплинарните процедури са базирани на следните обвинения: срещу Челси за отговорност към действията на играчи на клуба и за хвърлени предмети от феновете на тима. Срещу Дрогба и Босингва за нарушаване на принципите на спортменството с нападки срещу съдията и за остри коментари.”
 
Английският клуб и двамата играчи имат срок до 29 май да внесат своите обяснения за инцидентите, а дисциплинарната комисия на УЕФА ще се произнесе по случая до 17 юни. Възможните санкции за футболистите са лишаване от състезателни права за определен брой мачове в Шампионската лига, докато Челси може да бъде наказан да играе при закрити врати./БЛИЦ